Home » Resepi Pilihan (page 3)

Resepi Pilihan

Resepi Tom Yam Santan Power

resepi tomyam santan

Resepi Tom Yam Santan Power. Sebut pasal tomyam semua orang tahukan. Masakan Thai yang memang sedap dimakan pada bila-bila masa. Ada bermacam jenis tomyam yang boleh anda dapat antaranya tomyam putih, tomyam ayam, tomyam daging dan macam-macam lagi. Walau apa jenis pun ianya tetap tomyam. Tidak sukar untuk menikmati tomyam sebab mana-mana tempat makan ada menjualnya. Cuma yang membezakan sedap …

Read More »

Resepi Kuih Keria Gula Melaka

Resepi Kuih Keria Gula Melaka

Resepi Kuih Keria Gula Melaka. Ini kuih tradisinal tetapi telah mula meletup apabila dunia heboh tentang kuih keria antarabangsa yang popular di Melaka. Sampai berbaris-baris orang membeli siap ada tempahan awal. Yang tidak merasa balik tangan kosong pun ada. Memang meletup kuih keria ini. Tapi apa kata anda cuba sendiri, walaupun tidak sama seperti kuih keria yang di Melaka, tapi …

Read More »

Resepi Ayam Goreng Kunyit Sedap

Ayam goreng kunyit

Resepi Ayam Goreng Kunyit Sedap. Apa yang pasti inilah lauk yang mampu membuka selera siapa sahaja. Dengan tarikan warnanya apa lagi jika dapat merasa. Memang banyak resepi berasaskan ayam tetapi goreng dengan kunyit antara pilihan admin, sebab itu hendak kongsikan. Bahan yang anda perlukan untuk memasak ayam goreng kunyit 300 gram ayam ambil bahagian dada 2 ulas bawang putih yang …

Read More »

Resepi Cheese Cake Oreo Tanpa Bakar

Cheese Cake oreo Tanpa Bakar

Resepi Cheese Cake Oreo Tanpa Bakar. Pengemar cake yang berasaskan cheese patut mencuba resepi yang dikongsikan ini. Memang mudah dan sedap serta tidak perlu dibakar dalam ketuhar. Bahan-bahan yang anda perlukan untuk Cheese Cake Oreo adalah seperti dibawah. 1 peket biskut oreo 50 gram mentega atau butter 200 gram whipping cream 250 gram cream cheese yogurt atau susu segar sedikit gelatin …

Read More »

Resepi Jagung Rebus Cheese Leleh

Resepi jagung Rebus Cheese Leleh

Resepi Jagung Rebus Cheese Leleh. Peminat jagung mesti cuba sesuatu yang baru dan lebih merecik hawau. Biasa kita hanya rebus atau bakar sahaja. Apa kata kita ubah sikit rebus dan tambah bahan yang mampu membuat air liur meleleh. Disini MySensasi kongsikan satu resepi yang boleh bikin orang tidak ada gigi pun akan makan jagung dengan rakusnya. Jagung Rebus Cheese Leleh, …

Read More »

Resepi Cendawan Goreng Kunyit Sedap

Cendawan Goreng Kunyit

Resepi Cendawan Goreng Kunyit. Cendawan antara bahan makanan jika betul cara dan resipinya memang sedap untuk dimakan. Cendawan goreng kunyit salah satu cara untuk kita menikmati kelazatan cendawan. Perghhh sehingga menjilat jari tangan..jari kaki jangan jilat. Sebelum kita masak, kita perlu sediakan bahan dahulu. Jika tak ada bahan macam mana nak masakkan. BAHAN CENDAWAN GORENG KUNYIT sepeket cendawan sebiji bawang …

Read More »

Resepi Ayam Panggang Lada Hitam Power

Resepi Ayam Panggang Lada Hitam

Resepi Ayam Panggang Lada Hitam Power. Peminat ayam pasti teruja dan terliur dengan ayam panggang. Memang sedap dan membuka selera bila memandang apa lagi bila dimakan. Mungkin anda ingin mencuba sendiri cara memasak ayam panggang lada hitam ini. Terus sahaja ikut seperti resepi yang dikongsikan dibawah. Bahan-bahannya ayam panggang lada hitam ● 1/2 ekor ayam size kecil ● 1/2 labu …

Read More »

Resepi Puding Roti Sedap Dan Mudah Dibuat

Resepi Puding Roti

Resepi Puding Roti Sedap Dan Mudah Dibuat. Masih ada beberapa keping roti di dalam plastik. Bosan je kalau asyik sapu mentega. Apa kata kita buat puding roti. Eh tak susah pun, dalam 30 minit dah boleh siap. Mula-mula kita kena pastikan semua bahan-bahan untuk membuat puding roti ada di dapur. Tapi sebelum tu kita tengok senarai bahannya dulu ya. Resepi …

Read More »

Resepi Taufufah Segera Yang Mudah Dan Sedap

Resepi Taufufah Segera Yang Mudah Dan Sedap

Resepi Taufufah Segera Yang Mudah Dan Sedap. Cuaca sekarang memang panas terik kan. Kalau jual pelbagai jenis minuman pasti laku. Almaklumlah masing-masing tengah kering tekak. Tapi takkan hari-hari nak beli je, kadang-kadang buat sendiri lagi sedap. Ramai yang suka makan taufufah termasuklah orang yang tengah menaip artikel ni tapi nak membuatnya ramai yang kata rumit. Jadi Chef Princess nak kongsikan …

Read More »

Resepi Lepat Pisang

Resepi Lepat Pisang

Resepi Lepat Pisang. Pat-pat siku lipat siapa cepat dia dapat lepat. Rasanya pasti ramai peminat kuih tradisional seperti lepat. Macam macam jenis lepat ada namun yang paling popular dan biasa kita jumpa adalah lepat pisang dan lepat ubi. Mysensasi akan kongsikan cara membuat lepat pisang yang sedap untuk anda pengemar tegar kuih ini. Boleh cuba sendiri untuk hidangan seisi keluarga. …

Read More »