Home » Kesihatan » Berjalan Kaki Mampu Bakar Kalori

Berjalan Kaki Mampu Bakar Kalori

Berjalan Kaki Mampu Bakar Kalori. Perkara mudah dan selamat untuk anda membakar kalori agar tidak bertukar menjadi lemak adalah dengan berjalan. Mungkin perkara auta tapi inilah hakikat yang kebanyakan orang tidak mahu ambil tahu atau sengaja meremehkan.

Berjalan Kaki Mampu Bakar Kalori
Berjalan Kaki Mampu Bakar Kalori

Sentiasa amalkan aktiviti berjalan kaki secara teratur atau buat sahaja setiap hari mampu membakar lebihan kalori yang tidak digunakan. Kajian juga ada menunjukan penambahan kelajuan berjalan mampu menambah pembakaran kalori sehingga 20 peratus. Jadi kenapa kita tidak amalkan untuk penambahbaikan kesihatan tubuh badan?

Cara lain untuk menambahkan efektif pembakaran kalori adalah dengan berjalan dengan membawa beg berisi muatan berat di belakang badan atau mengikat sedikit beban di bahagian kaki.

Ayuh kita mulakan amalan berjalan kaki untuk kesihatan tubuh badan. Tidak semestinya ketika bersenam sahaja, ketika bershopping pusing satu mall adalah aktiviti berjalan kaki  juga tapi awas, kalori terbakar , duit juga jangan sampai terbakar secara berlebihan.

Check Also

penyakit kayap

Apa Itu Penyakit Kayap Serta Tandanya

Apa Itu Penyakit Kayap Serta Tandanya. Itu adalah persoalan yang perlu anda tahu berkaitan penyakit …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *