Home » Petua Dan Tips » Cara Hilangkan Bau Mulut Yang Berkesan

Cara Hilangkan Bau Mulut Yang Berkesan

Cara Hilangkan Bau Mulut Yang Berkesan. Mulut berbau sememangnya akan mendatangkan keadaan tidak selesa kepada kita dan juga orang sekeliling. Boleh membuatkan kita hilang keyakinan diri. Banyak perkara yang menyebabkan masalah bau mulut ini. Namun ada beberapa petua yang boleh diamalkan untuk mengatasi masalah ini.

Cara Hilangkan Bau Mulut Yang Berkesan
mulut berbau

Kunyah Beras adalah salah satu cara untuk menghilangkan bau mulut yang sangat mengganggu. Caranya adalah dengan ambil segenggam beras kemudian kunyah beras tersebut. Tidak perlu ditelan, jika sudah hancur buang sahaja.

Minum kopi juga merupakan salah satu cara yang berkesan untuk menghilangkan bau mulut. Susu yang boleh menghilangkan bau mulut ialah  susu pekat manis. Kandungan susu akan membuat gigi sihat dan melindungi gigi dari rosak. Caranya cukup mudah anda hanya perlu  minum secara rutin.

Buah-buahan juga boleh membantu menghilangkan bau mulut. Buah yang kaya akan vitamin C bisa memenuhi keperluan vitamin dalam mulut dan boleh membantu menghilangkan bau mulut. Satu lagi cara dan petua yang boleh anda amalkan adalah dengan berkumur dengan air garam.

Hilangkan bau mulut dan kekalkan keyakinan diri anda sepanjang masa.

Check Also

Tips memilih pemerah pipi

Tips Memilih Pemerah Pipi Mengikut Warna Kulit

Tips Memilih Pemerah Pipi. Bagi wanita alat solek sangat penting. Tidak kiralah jenis yang suka …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *