Home » Gaya Hidup » Cara Memegang Smartphone Dedahkan Sikap Anda

Cara Memegang Smartphone Dedahkan Sikap Anda

Zaman sekarang smartphone atau telefon pintar bukan lagi barang mewah. Ianya adalah satu keperluan dalam memudahkan kehidupan selain dari alat perhubungan semata-mata. Sukar hendak percaya jika ada orang dewasa yang tidak memilikinya kecuali betul-betul tidak mampu. Tetapi tahukah anda cara memegang smartphone boleh mendedahkan sikap atau keperibadian anda?

Namun apa yang dikongsikan dibawah bukanlah sepenuhnya tepat kerana ianya mungkin dari hasil kajian rambang sahaja. Namun hanya anda yang tahu sifat anda dan tidak mustahil memang tepat seperti yang dinyatakan dibawah.

Cara Memegang Smartphone

Ada 4 cara yang biasa atau mudah kita lihat bagaimana pengguna memegang telefon pintar ketika menaip atau scroll skrin phone. Antara empat cara yang popular atau biasa dilihat adalah seperti dalam gambar.

Cara memegang smartphone
Cara memegang smartphone yang biasa dilihat

Seperti gambar diatas, dapat dilihat cara memegang smartphone yang biasa kita lihat atau kita sendiri yang buat. Boleh dibahagikan kepada A, B, C dan D. Yang manakah cara anda?

Ciri Keperibadian Berdasarkan Cara Memegang Smartphone
Mari kita lihat apakah ciri keperibadian atau sikap anda berdasarkan empat cara diatas.

Cara A iaitu memegang telefon bimbit dengan satu tangan dan menaip dengan jari dan tangan yang sama.
Sikap Luaran
Tidak ada yang boleh mengalahkan, gerak hati anda yang kuat, anda berperwatakan menarik, serta mempunyai daya ingatan yang kuat. Anda sukar untuk melepaskan seseorang yang dicintai dan mempunyai perwatakan yang agak bermisteri. Pekerja keras, dan melaksanakan tugas dengan penuh tanggungjawab, bercita-cita tinggi, cekap dan fleksibel. Penuh bakat, kreativiti, dan senang bergaul dengan orang ramai.

Sikap Dalaman
Sebenarnya anda sedikit pun tidak sembrono atau memiliki keperibadian yang tidak sembarangan kerana anda tahu siapa yang melayan anda dengan baik dan sebaliknya. Anda boleh membezakan apa itu namanya benci dan cinta. Namun kadang kala anda mengeluarkan kata-kata yang kurang enak didengar akan tetapi sebenarnya anda tidak mempunyai maksud apa-apa. Anda ialah seorang yang berfikiran bahawa semua orang di dunia ini boleh merasakan kebahagiaan dan berharap dunia ini adalah dunia yang indah.

Percintaan
Apabila anda percaya pada seseorang, maka anda akan percaya sepenuhnya. Perlindungan terhadap diri sendiri anda sangat kuat, sekali anda disakiti, maka anda sukar untuk mempercayai kembali. Anda orang yang rela berkorban dan rela memberikan apa-apa kepada pasangan kerana anda ialah insan yang selalu menghargai suatu hubungan percintaan. Berita baiknya, anda merupakan jenis pasangan yang sukar sekali ditemui.

Cara B iaitu memegang telefon bimbit dengan satu tangan dan menaip dengan jari tangan sebelah
Sikap Luaran
Sensitif, imaginatif, mempunya gerak hati yang kuat, suka membantu, dan penuh simpati. Mempunyai personaliti yang bertenaga dan sedikit tidak sabar. Anda sukakan pengembaraan, lucu, mampu menepis ejekan orang lain dengan senda gurau.

Sikap Dalaman
Anda jenis yang ingin dilindungi, diperlakukan dengan baik, gemarkan perhatian dan membuatkan orang lain di sekeliling berasa senang dengan anda. Anda terlalu baik dan tidak memiliki pendirian yang cukup kuat yang membuatkan diri anda sering dimanipulasi oleh orang lain. Anda jenis orang yang senang akan kesederhanaan. Orang yang ada di sekeliling hanya perlu memberikan perasaan yang jujur terhadap anda. Ada kalanya anda terlalu baik, sukar untuk bersikap keras, sering digunakan orang. Sebenarnya anda juga bukan orang yang sembrono, anda tahu dengan jelas siapa yang baik terhadap anda, begitu juga sebaliknya, anda tahu bagaimana membezakan antara benci dan cinta.

Percintaan
Anda jenis orang yang tidak boleh meluahkan perasaan, sering kali pasangan anda berasa kurang merasakan kasih sayang walaupun anda sudah cuba menyatakan. Anda tidak boleh berpura-pura dan anda termasuk orang yang boleh mengawal perasaannya sehinggakan orang lain tidak tahu dengan perubahan emosi anda. Namun itu bukan bermakna anda seorang yang tidak mempunyai emosi, anda jenis orang yang rela menahan emosi walaupun anda mencintai seseorang. Anda terbiasa baik pada orang lain, tidak pernah tahu apa yang namanya egois.

Cara C iaitu memegang dengan kedua-dua tangan dan menaip dengan kedua-dua ibu jari
Sikap Luaran
Penuh bakat, kreativiti, dan daya tarikan, punya pergaulan yang luas. Murah hati, pintar, percaya diri dan menarik, rasa harga diri tinggi, dan mengutamakan kekuasaan. Pekerja keras, melaksanakan tugas dengan penuh rasa tanggungjawab, penuh dengan cita-cita, cekap dan fleksibel.

Sikap Dalaman
Mempunyai personaliti hati yang lemah, sesuatu perkara yang ingin anda lakukan selalu saja terhalang oleh ketakutan yang anda cipta sendiri. Anda takut akan kekecewaan kerana harapan yang terlalu tinggi. Anda hanya memerlukan orang yang memahami di samping anda. Kemahuan anda juga tidak terlalu banyak, anda hanya perlu mencari seseorang yang sangat memahami akan diri anda sepenuhnya. Anda juga orang yang boleh mencintai orang dengan apa adanya, tulus serta tidak berkira-kira.

Percintaan
Kenangan masa lalu sangat sukar anda lupakan. Sering ragu dan hanya selalu berharap terhadap seseorang yang dekat dengan anda. Namun anda akan kembali ragu untuk meletakkan harapan yang tinggi. Anda merasakan diri anda kurang baik di sampingnya dan tidak peduli dengan perasaan anda sendiri. Kerana terlalu cinta pada seseorang, anda tidak mahu membuatnya benci, jadi anda selalu berpura-pura seolah-olah anda tidak apa-apa.

Cara D memegang dengan satu tangan dan menaip dengan jari telunjuk tangan sebelah yang lain
Sikap Luaran
Sangat kreatif, bijak, berfikiran tajam. Berpandangan realistik, suka akan keindahan dan seni, mempunyai perhatian sensual dan kadang-kala terlalu banyak berfikir. Berfikiran cerdas, penuh daya tarikan, menjunjung tinggi keharmonian.

Sikap Dalaman
Anda jenis orang yang lebih memilih untuk diam dan tidak berkata apa-apa, tapi itulah daya tarikan anda. Anda rela berkorban untuk orang lain agar mereka tidak disakiti. Adakalanya kata-kata anda terlalu menyakitkan tetapi anda tidak punya maksud seperti itu. Sebenarnya anda juga bukan orang yang sukar difahami cuma sukar untuk mencari orang yang sesuai dengan anda. Anda berharap akan keindahan dunia ini, dan semua orang akan berbahagia. Asalkan orang lain boleh memahami anda, ini juga sudah cukup bagi anda.

Percintaan
Sebenarnya anda tidak suka berada di khalayak ramai dan keadaan yang sesak. Bagi anda, tempat yang selesa, dan sudah terbiasa itu barulah tempat yang selesa, begitu juga dengan cinta. Kelemahan terbesar anda terletak pada hati anda yang mudah luluh dan itu yang membuatkan anda mudah sekali untuk disakiti ketika ada pertengkaran dengan pasangan anda. Anda juga jenis orang yang mudah kasihan jika ada orang yang menangis di depan anda, sehingga anda bersimpati dan memaafkan.

Begitulah antara sikap atau keperibadian dalaman dan luaran serta percintaan berdasarkan cara memegang telefon pintar atau smartphone. Kami yakin walaupun tidak sepenuhnya tepat namun mesti ada sedikit persamaan dengan anda. Hanya anda yang tahu.

sumber

Check Also

Niat Puasa bulan ramadhan

Niat Puasa Bulan Ramadhan Dan Doa Berbuka

Bulan ramadhan adalah bulan yang paling dinantikan oleh seluruh umat Islam. Pada masa inilah segala …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *